Bananglass – recept

Posted by on Mar 23, 2012 in recept | No Comments

Optimister som vi är, tänkte vi att det går nog perfekt att göra glass i matberedaren och ställa den utomhus i vinterkylan. Det gick väl sådär. Tur att vi hade en vanlig glassmaskin vi kunde använda…

3 bananer
2 msk citronsaft
2 1/2 dl florsocker
6 dl vispgrädde

Skala och dela bananerna och lägg i mixer. Tillsätt citronsaft och kör till en jämn puré.

banan i mixern

Häll över i en större skål. Sikta ner florsockret och vispa tills allt är blandat. Vispa grädden lätt och bland ner i smeten. Ställ i kylen så att smeten är ordentligt kall när det är dags att köra i glassmaskinen. Sedan är det bara att låta glassmaskinen göra jobbet. Kör tills den fryser.

bananglass i glassmaskin

Ställ sedan i frysen en stund innan ni avnjuter det hela. Till denna glass serverade vi Fru Björks chokladsås.

bananglass med chokladsås

 

Leave a Reply