Egentillverkad pasta – recept

Posted by on Mar 23, 2012 in kokbok, recept | No Comments

Vår första matlagning tillsammans ägnades åt att tillaga egen pasta och servera denna med formaggio e spinaci.

1 kg durumvete
8 äggulor
lite olja
lite vatten

Häll ut mjölet i en hög på bakbordet. Gör en grop i mitten och häll i ägggulorna. Arbeta samman degen till en smidig kompakt deg. Vid behov tillsätt lite vatten och lite olja.

Pasta - blanda durumvete med äggulor

Plasta in med platsfolie och låt degen vila i minst en halvtimma.

Inplastad pastadeg

Dela degen i mindre delar och kavla i en pastamaskin. Sedan skär du till önska typ av pasta, men tagliatelle blir bäst.

Kavling av pastadeg i pastamaskin

Tänk på att ha lite utrymme till att hänga upp pastan. Köksluckor kan användas, men vi använde en kombo av ljuskronan i köket och ett stort grytunderlägg (galler) från Ikea. 🙂

Pastatork av grytunderlägg och ljuskrona

Leave a Reply