Pasta con formaggio e spinaci – recept

Posted by on Mar 23, 2012 in huvudrätt, kokbok, recept | No Comments

Till den hemlagade pastan gjorde vi spenat med ostsås. Smarrigt!

400 g pasta
1 vitlöksklyfta
1 spansk peppar
1 dl olivolja
100 g färsk bladspenat
1 tsk salt
litta färskriven muskotnöt
1 dl grädde
100 g gorgonzola
100 g mascarpone
1 dl riven parmesan

Finhacka vitlök o chilin. Fräs detta i olja. Lägg i spenat. Salta. Tillsätt muskot.

spenat chili vitlök i stekpannan

Häll grädden och osten i en lite gryta. Låt osten smälta på låg värme.

Gorgonzola

Koka pastan al dente. Blanda sedan ner spenaten i ostsåsen.

Häll den kokta pastan i en stor skål. Häll över spenat- och ostsåen. Rör om. Strö över rikligt med riven parmesan.

Pasta con formaggio e spinaci

Ät!

Leave a Reply