Schweinehaxe | Fläsklägg – recept

Posted by on Apr 9, 2012 in recept | No Comments

schweinshaxe med rotfrukter och surkål

Här kommer receptet på 3:e kvällens huvudrätt, Schweinhaxe 🙂
Det finns en hel del olika sätt att tillaga schweinhaxe, men vi valde att börja med att koka läggen tre timmar i vatten med morötter, rödlök, lök, vitlök, lagerblad, vitpeppar och en dansk öl.

Därefter hällde vi av avkoket och lät läggen svalna. Vi blandade till en god glaze på rapsolja, öl, peppar, salt, tomatpuré, honung, senap och soja.
När kolen i grillen var askgrå så var det dags att lägga läggen på gallret och grilla indirekt med locket på.

schweinshaxe

Schweinshaxe är ett sätt att tillaga fläsklägg genom att grilla hela läggen från rått tillstånd (till skillnad från rimmad). Vid tillagningen lämnas svålen på köttet, och den blir av detta knaprig.

Schweinshaxe är framför allt vanligt i södra Tyskland och Österrike där den serveras med surkål och knödel. Istället för knödel valde vi att servera haxen med grillade rotfrukter och en god vitlökssås.

Leave a Reply