Snabbsyrad surkål – recept

Posted by on Apr 9, 2012 in kokbok | One Comment

Sauerkraut

Till schweinehaxe krävs det nästan att man serverar surkål. Har man inte tid att syra själv kan man köpa färdig på burk. Eller så snabbsyrar man själv, vilket blir fantastiskt gott.

Snabbsyrad surkål
1 st vitkålshuvud, (ca 500 g)
2 msk smör
1 tsk kummin
1/2 dl vatten
1/4 dl ättika, (24 %)
1 dl strösocker
1 tsk salt

Ansa och dela kålhuvudet, skär bort rotstocken och strimla kålen fint. En osthyvel är ett alldeles ypperligt verktyg för detta.
Bryn vitkålen i smör i en kastrull 2–3 min till fin färg. Krydda med kummin.
Tillsätt vatten, ättika, socker och salt. Låt sjuda under lock i cirka 10 min, kålen ska vara aningen krispig. Häll bort ev överbliven vätska och servera.

Perstorp ättika

1 Comment

  1. eva
    3 februari, 2014

    Mmmmmmmmmmmmm

    Reply

Leave a Reply