Baguetter med timjan och flingsalt

Posted by on Maj 23, 2012 in miatorp, recept | One Comment

Ett par nygräddade baguetter passar finfint till en fiskgryta 🙂

25 gram jäst
1 dl mjölk
5 dl vatten
1 tsk honung
1 msk salt
13 dl vetemjöl, manitoba eller special
1 msk timjan
Flingsalt vid gräddnimgen

Lös jästen i vätskan. Tillsätt honung, mjöl och timjan. Kör degen i degblandre i ca 15 min, degen ska börja bli blank och fin. Tillsätt saltet och kör i 2-3 min till. Lägg degen i en bunke med lock eller sätt plastfolie över. Låt degen jäsa i 3-6 timmar på en varm plats. Degen mår bra av att jäsa längre om du har tid, gärna upp till 12 timmar. När degen är färdigjäst, slå på ugnen på högsta värme, stjälp upp degen på ett välmjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Tvinna ihop bitarna till två st baguetter, lägge bakduk över och låt ugnen komma upp i temperatur. Pensla med öl eller vatten och strö över flingsalt och in i ugen med baguetterna. För extra knaprig yta så kan du slänga in några isbitar alt spruta med en blomspruta innan du stänger luckan. Sänk värmen till 180 och grädda i 30 minuter.
Grundreceptet hittar du i boken?????

Leave a Reply