Entrecôte på japanskt vis

Posted by on Jun 10, 2012 in huvudrätt, recept | One Comment

grillad entrecote

Till huvudrätt..

Entrecôte på japanskt vis
4 pers
600 g entrecôte (i ca 1 cm tjocka skivor)

Marinad
2 msk sesamfrön
1 msk torr sherry
1 msk matolja
1 msk socker
1 finhackad vitlöksklyfta
2 msk soja

Sås
1-2 msk fint riven, färsk ingefära
1 krm chilipeppar
1 dl soja

Rosta sesamfröna i torr panna tills de fått färg och hoppar i pannan. Stöt eller hacka dem. Blanda sherry, olja, socker, sesamfrön, vitlök och soja till marinad. Vänd biffarna i marinaden så att de blir helt täckta och låt marinera i ca 15 minuter.

Blanda samtliga ingredienser till såsen och häll upp den i en liten skål. Grilla biffarna några minuter på var sida, helst över kolglöd.

entrecote i marinad

Leave a Reply