Äppelkaka

Posted by on Sep 2, 2012 in dessert, recept | No Comments

äppelkaka

Efter musslorna åt vi en fantastiskt god äppelkaka med rivna äpplen.

Pajdeg
200 g vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 g strösocker
100 g smör
1 ägg

Fyllning
4-5 rårivna äpplen

Blanda  alla torra ingredienser. Finfördela matfettet däri. Tillsätt ägget och arbeta raskt ihop degen.
Smörj en form. Tryck ut hälften av degen i formen och täck med äpplena.
Kavla ut resten av degen till ett lock och lägg över.
Tryck till vid kanten.
Nagga lätt och grädda i 175° C, nära botten i ugnen i ca 30 minuter eller tills kakan fått en vacker guldgul färg.
Låt kakan svalna något i formen, stjälp upp den och sikta florsocker över.

pajdeg

rivna äpplen

Leave a Reply