Blomkålssoppa med parmachips och tryffelolja

Posted by on Okt 28, 2012 in förrätt, recept | One Comment

Blomkålssoppa

8 portioner

8 st skivor parmaskinka
1 kg blomkålshuvud
2 st gul lök
4 st vitlöksklyfta
smör
2 l vatten
4 st hönsbuljongtärning
3 dl parmesan, riven
2 tsk salt
svartpeppar, nymald

Tillbehör
1 knippe bladpersilja
Tryffelolja

Sätt ugnen på 225°. Lägg skinkskivorna på ett bakplåtspapper. Ställ in dem i övre delen av ugnen och torka dem till chips ca 8 min.
Ansa och bryt blomkålen i bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek lök och vitlök i smör i en gryta 2-3 min.
Tillsätt vatten och smulad buljongtärning. Lägg i blomkålen och koka den mjuk, 12-15 min. Mixa soppan slät och rör i ost. Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan med parmachips och bröd. Garnera med
bladpersilja och några droppar tryffelolja.

Leave a Reply