Ricottaköttbullar i tomatsås

Posted by on Okt 30, 2012 in huvudrätt, recept | No Comments

Ricottaköttbullar med tomatsåsRicottaköttbullar med tomatsås är en klassiker bland miatorparna.

8 personer

4 skivor formbröd
2 askar ricottaost á 250 g
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 kg nöt-, fläsk- eller kalvfärs
1 dl hackad persilja
1 msk hackad timjan
salt och peppar
2 burkar krossade tomater

Smula formbröd och fukta med lite vatten. Blanda med 1 ask ricottaost. Skala och riv lök och vitlök och blanda ner med färsen. Tillsätt 1 dl hackad persilja, 1 msk timjan, salt och peppar. Forma till stora köttbullar och stek i smör. När köttbullarna har fått färg tillsätt 2 burkar krossad tomat och 1 ask ricottaost. Lite goda örter blir också fint. Koka i 10 minuter. Servera med pasta.

Köttbullar

Leave a Reply