Gorgonzolaspäckad lax med hasselbackspotatis och sherrysås

Posted by on Jan 18, 2013 in huvudrätt, miatorp | No Comments

8284708268_8a648cd634_b

Gorgonzolaspäckad lax med sherrysås (4 personer)

LAX
1 kg färsk laxfillé
1 pkt Gorgonzola
Olivolja
Salt

Skär skåror i laxen och fyll med ost.
Pensla på olivolja och salta och sen skjuts in i ugnen på 200 grader i 20 minuter.

HASSELBACKSPOTATIS
16 st Potatisar
Smör
Olivolja
Salt

Skär jack i potaisarna så att smör och olja kan bli ett med potatisen.
Använd gärna en slev  eller skärbräda som distans så att du inte skär igenom hela potatisen.
Pensla med olja och lägg en klick smör på varje potatis. In i ugnen på 225 grader i ca35 minuter.

SÅS
Reducera ner sherryn med buljongen till hälften.
Ta i cremefraice och smör.
När såsen har fått upp temperaturen, rör ner dillen och servera.

1,5 dl Sherryn
4 dl Cremefraice
1 Grönsaksbuljong
1/2 dl färsk dill
2 msk smör

 

 

8284711988_409cacbb13_b

8283650775_9acc839de0_b

 

Leave a Reply